Skridskobanor

SKRIDSKOBANOR

Välkommen att uppleva härlig skridskoåkning! Njut på våra väl preparerade banor.I november börjar skridskosäsongen med guidade turer på naturis på de mindre sjöarna. Innan jul lägger sig isen över Saxviken och Orsasjön och i mitten av januari är hela Siljan också i de flesta fall fryst. Det finns preparerade skridskospår på Orsasjön – en vacker och häftig skridskoarena och på Saxviken i Mora en ca 3 km lång plogad och hyvlad bana.

En under säsongen uppdaterad israpport finns här

Saxviken i Mora

Skridskokarta Saxviken Mora

Saxviken i Mora, 2,5 km
På Sveriges mysigaste skridskoarena mitt i Moras centrum plogas en 2,5 km rundbana. Dessutom finns det också ett skidspår och en bana för promenad och en plan lämplig för skridskoåkning med eller utan klubba.

Startplats: Kajen i Mora

Startplats Kajen i Mora

Orsasjön

På Orsasjön plogas en 15 km skridskobana mellan Orsa Camping och Kråkberg i Mora. Där finns också ett skidspår utanför skridskobanan. Spåret leder över hela Orsasjön och bjuder på vidsträckta utsikter.

Skridskobanan ändras under säsongen beroende på is och väder förhållandet. Uppdaterad information finns här.

Startplatser:

Camping i Orsa,

Lundkallgata, vid Hotell Kungshaga,  i Orsa,

Kråkberg i Mora

Startplats camping i Orsa

Startplats Kråkberg i Mora

Startplats Vattnäs i Mora

Rädsjön vid Orsa Grönklitt

skridskokarta Rädsjön Grönklitt

Från mitten av december och t.o.m. Trettonhelgen finns en 2,3 km rundbana plogad och hyvlad på Rädsjön i Grönklitt. Där arrangeras det mycket populära Sylvesterskrinnet på nyårsaftonen.

Startplats: Skidstation Orsa Grönklitt

Startplats Skidstation Grönklitt